U Velikoj Kladuši osnovali udruženje: Mljekarstvo sve češći način zarade

Bez autora
Aug 01 2012

U velikokladuškom naselju Barake zvanično je s radom otpočelo registrirano Udruženje proizvođača mlijeka i mesa "Mljekar". Udruženje je osnovalo devet najvećih proizvođača mlijeka i mesa. Predsjednik Udruženja je Esmir Džanić, a predsjednik Skupštine Asim Kekić. Proizvođači mlijeka i mesa do sada su bili članovi Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Poljoprivrednik" iz Velike Kladuše. Međutim, zbog sve većeg značaja ovih grana poljoprivrede, ukazala se potreba za osnivanjem vlastitog udruženja. U Udruženju obećavaju da će u vrlo kratkom vremenu imati stotinjak svojih članova s područja općine Velika Kladuša. Ovom činu zvaničnog početka rada prisustvovali su ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Amir Džajić te zamjenik direktora Mljekare "Meggle" Kemal Hrnjić.

U Velikoj Kladuši osnovali udruženje: Mljekarstvo sve češći način zaradeU velikokladuškom naselju Barake zvanično je s radom otpočelo registrirano Udruženje proizvođača mlijeka i mesa "Mljekar". Udruženje je osnovalo devet najvećih proizvođača mlijeka i mesa. Predsjednik Udruženja je Esmir Džanić, a predsjednik Skupštine Asim Kekić.

Proizvođači mlijeka i mesa do sada su bili članovi Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Poljoprivrednik" iz Velike Kladuše. Međutim, zbog sve većeg značaja ovih grana poljoprivrede, ukazala se potreba za osnivanjem vlastitog udruženja.

U Udruženju obećavaju da će u vrlo kratkom vremenu imati stotinjak svojih članova s područja općine Velika Kladuša. Ovom činu zvaničnog početka rada prisustvovali su ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Amir Džajić te zamjenik direktora Mljekare "Meggle" Kemal Hrnjić.

Zajednički interes i cilj osnivača Udruženja te predstavnika vlasti i kompanije "Meggle" je unapređenje međusobne saradnje i jednostavniji način rješavanja nastalih problema.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik